Gör din egen glögg

Här är det perfekta receptet för att snickra ihop din egen glögg.

Du behöver:

  • 0,5 g. saffran (hela pistiller)
  • 2-3 kanelstänger
  • 2-3 pomeransskal
  • Några bitar torkad ingefära (skurna 2-3 cm totalt)
  • 1 nypa kardemummakärnor
  • 1 nypa hela kryddnejlikor
  • 1 sockerbit typ

Gör såhär:

  • Lägg ovanstående i en glasburk med lock.
  • Fyll på med 2 dl vodka eller motsvarande.
  • Stäng locket, skaka om lite försiktigt.
  • Låt blandningen gosa till sig. Minst en vecka, gärna en månad.
  • Glänta inte på locket under lagringstiden. Samma sak gäller här som när du grillar; -If you’re looking you ain’t cookin’.
  • Ge burken en kärleksfull omruskning när du tror den känner sig ensam.
  • När du inte kan hålla dig längre silar du blandningen genom en finmaskig sil eller ett kaffefilter.
  • Häll en flaska rött eller vitt vin i en kastrull.
  • Tillsätt ½ dl av blandningen samt en nypa råsocker. Alkoholhalten blir då ca. 15%. (Det går inte att ”koka bort” alkoholen helt ifall ni vill ha alkoholfri glögg. Detta är en myt)
  • Värm drycken försiktigt och rör till dess sockret löst.
  • Smaka av och häll i socker tills du känner dig nöjd. Tänk på att sötman förstärks ifall man värmer den.
  • Låt drycken svalna och häll upp den på en trevlig karaff eller flaska.
  • Servera dina vänner och låt dem förundras över hur gott det smakar.
  • Berätta om vilken helhärlig kille han verkar vara den där KastrullKarlsson.

 

 

 

 

 

 

Personuppgifter

Den här webbplatsen skapar och lagrar cookies. Du kan, genom att ställa in din webbläsare, bestämma om du vill ha cookies eller inte. Genom att fortsätta att använda den här webbplatsen samtycker du till att din dator får lagra cookies från kastrullkarlsson.se.

Kontakta oss

Ring oss: 0703-82 72 50, 0708-77 33 64
Maila oss: info@kastrullkarlsson.se
Skicka post till oss: Klittervägen 4, 296 38 Åhus