Elda brasa, göra gulasch
Det här är min favorittid på hela året. Det börjar bli ruggigt ute och det mörknar tidigare på kvällarna. Det här är eldningens och grytornas säsong. Få saker går upp mot att elda i vår öppna spis och ha en gryta som puttrar i köket. Caroline tycker ofta att det blir för varmt inne, och att det inte räcker med att öppna ett fönster för att hon ska stå ut. Då brukar jag låta bli att lägga in några vedträn…tills dess hon går på toa.
En av fördelarna med att arbeta hemifrån är att jag kan dra igång en gryta på morgonen och låta den gå hela dagen. Det räcker med att jag tittar till den ibland, men oftast sköter den sig ganska bra.
Idag är det en sån dag. Det är urrigt ute och vinden sliter med sig löven från Ullas lönn. Gulaschen åkte på efter frukosten, brasan knastrar och Barbro Hörberg sjunger om ögon som är känsliga för grönt. Det blir långa fikaraster tillsammans med Jojo Moyes och hundarna i soffan märker jag. Och bäst av allt; Caroline jobbar inte hemifrån idag så det är fri eldning.
Det finns fortfarande ett fönster att öppna så det är nog dags att slänga in ett vedträ till.
Bästa Gulaschreceptet (som har jag fått av min kompis Jocke).