Mästerlig dessert

Var på Karlaby Kro tillsammans med mammsen och pappsen i förra veckan och spisade lunch. Maten bestod av en variant på Coq au vin med bl.a. rotselleripuré. Synnerligen välsmakande och snyggt presenterat. (Dessutom en rejäl portion, och det gör inget) Servicen som vanligt i toppklass, och inramningen svårslagen

Det som dock tog priset var att vi fick provsmaka min brorson Eric Fahléns egenkomponerade dessert som kommer att serveras ett tag framöver.

Den består av en vid chokladring med lock som är fylld med hjortronmylta (rårörda hjortron typ), kakdeg och soft jelly av hjortron. Den omges av en consommé på hjortron och kardemummamousse-duttar med oxalis ovanpå.

Jag är ganska kräsen när det handlar om desserter. Key lime pie, citronmarinerade jordgubbar och allt möjligt surt går bort. Desserter ska vara söta. Eventuellt balanserat med något syrligt, men det får inte ta över.

Jag blev inte besviken.

Perfekt konsistens på (den lågtempererade) chokladringen. Fantastisk hjortronsmak (inte ens de förhatliga kärnorna störde), kakdegen, och avrundningen med kardemummamoussen fulländade upplevelsen. 

För mig var detta en av de bästa desserterna jag ätit, (och jag har ätit många). Eventuellt kan jag vara lite färgad av att det är min brorson som komponerade, tillagade och serverade den. Men det råder inget tvivel om att den är riktigt bra. Jag känner mig inte så lite stolt över att min brorsons dessert nu serveras på Karlaby Kro.

Så alltså; skärp er, ta er till Karlaby Kro och ät deras hjortrondessert. Basta!