Mästerlig dessert

Var på Karlaby Kro tillsammans med mammsen och pappsen i förra veckan och spisade lunch. Maten bestod av en variant på Coq au vin med bl.a. rotselleripuré. Synnerligen välsmakande och snyggt presenterat. (Dessutom en rejäl portion, och det gör inget) Servicen som vanligt i toppklass, och inramningen svårslagen

Det som dock tog priset var att vi fick provsmaka min brorson Eric Fahléns egenkomponerade dessert som kommer att serveras ett tag framöver.

Den består av en vid chokladring med lock som är fylld med hjortronmylta (rårörda hjortron typ), kakdeg och soft jelly av hjortron. Den omges av en consommé på hjortron och kardemummamousse-duttar med oxalis ovanpå.

Jag är ganska kräsen när det handlar om desserter. Key lime pie, citronmarinerade jordgubbar och allt möjligt surt går bort. Desserter ska vara söta. Eventuellt balanserat med något syrligt, men det får inte ta över.

Jag blev inte besviken.

Perfekt konsistens på (den lågtempererade) chokladringen. Fantastisk hjortronsmak (inte ens de förhatliga kärnorna störde), kakdegen, och avrundningen med kardemummamoussen fulländade upplevelsen. 

För mig var detta en av de bästa desserterna jag ätit, (och jag har ätit många). Eventuellt kan jag vara lite färgad av att det är min brorson som komponerade, tillagade och serverade den. Men det råder inget tvivel om att den är riktigt bra. Jag känner mig inte så lite stolt över att min brorsons dessert nu serveras på Karlaby Kro.

Så alltså; skärp er, ta er till Karlaby Kro och ät deras hjortrondessert. Basta!

Skrota julbordet - laga mat med kollegorna istället

Tidigare i livet, när jag jobbade inom försäkringsbranschen, åt jag julbord så det stod härliga till. Kunder och leverantörer ville bjuda på julbord. Företaget jag jobbade på, och jag själv ville också bjuda mina kunder på julbord. Hur gott jag än tyckte det var i början så var jag ganska trött på julmaten när det äntligen var julafton.

Därför har jag satt ihop en alternativ julmeny som jag tycker att du och dina kollegor eller kunder ska komma och laga tillsammans med mig på Handelsbaren i Åhus. Julsmakerna finns med, men det är ingen traditionell julmat så du kommer inte att ha tröttnat på den när julafton kommer.

Boka snabbt! Julen närmar sig och antalet kvällar är begränsade.

Dessutom får alla med sig en laddning med KastrullKarlssons egen sill, glöggkryddor och lite annat gottis.

 Vi ses!

 

Nu kör vi!

Nu är det äntligen premiär för KastrullKarlssons verksamhet i Åhus. I samarbete med Handelsbaren ordnar vi matlagningskvällar för dig och dina kollegor, kunder eller vänner. Det är så galet kul att vara igång! Vill du göra något annorlunda med dina kollegor? Skapa ett oförglömligt minne för dina kunder? Fira faster Signes 70-årsdag tillsammans med familjen? Hör av dig till oss för bokning.